Идея: Слънчев бряг става ски курорт с кабинков лифт

Идея: Слънчев бряг става ски курорт с кабинков лифт  - E-Burgas.com

Кабинков лифт над Слънчев бряг ще свързва уникални местности и природни забележителности. Идеята за ряката линия, която ще осигурява дори възможности за ски през зимата е на общинските съветници в Несебър, предаде Дарик. В момента се изготвя проект, а местния парламент ще търси финансиране.

Проучвания и опити за реализация на идеята местостта над Слънчев бряг да се експлоатира и като ски курорт са започнали още преди 30 години.  Уникалното на лифта ще бъде връзката му с четири минерални извора, които на този етап са запечатани.

Въжената линия ще тръгва от КПП Кошарица до заличеното през 1972 г. село Плазовец в Община Несебър.  Мястото е идеално за туризъм от различен характер, включително и археологически. 

Това е едно от местата в Община Несебър с потенциал за развитие на вилно селище. До селото, което се намира след Кошарица, се стига лесно заради пътя, който води към телевизионната кула. През летния сезон е изключително оживено, защото е включено в маршрута на джип сафаритата, които се организират за туристите от Слънчев бряг. Те идват, за да видят старинната крепост Калето, която според запознати е от времето на древна Гърция.

Коментари

Още от последните новини