Идентифицираха тялото на изчезналия френски водолаз, открит край нос "Акра"

Идентифицираха тялото на изчезналия френски водолаз, открит край нос
Снимката е илюстративна

Тялото, открито край нос "Акра" в Черноморец, вече е идентифицирано, съобщиха източници от разследването. Това е 63-годишният Ерве Курт, французин с дългогодишен опит в дайвинга и изследването на морското дъно по Южното Черноморие. Курт е живял в Равда и е бил добре позната фигура сред местните плувци и водолази.

На 30 август тази година Курт предприел гмуркане край нос "Акра" с пълно водолазно оборудване, целящо да изследва потопените древни територии в района. Той е бил подготвен за дълбоко гмуркане, планирайки да достигне до над 25 метра под морското равнище. 

Тялото му бе открито вчера, в напреднал стадий на разлагане, но идентифицирано благодарение на запазеното му водолазно облекло. Неопреновият костюм е помогнал да се съхрани тялото, като поддържал постоянна температура на дъното, въпреки високите температури на повърхността.

Аутопсията показва, че вероятната причина за инцидента е инфаркт, който е попречил на водолаза да изплува правилно и да изпълни нужната процедура за декомпресия.

Коментари

Още от последните новини