Иде студ и сняг

Иде студ и сняг - E-Burgas.com

Днес ще е по-често облачно, с валежи от дъжд, значителни в Западна и в Централна Северна България - там се очакват между 20 и 25 литра на кв.м.

Това съобщиха от НИМХ.

Възможно е и да прегърми. Жълт код за валежи е обявен в Западна и Централна България, а в югоизточните райони за силен южен вятър с пориви до 80 км/ч.

Температурите през деня ще бъдат между 12° и 17°, в Северозападна България и високите полета на Западна малко по-ниски. Рано сутринта температурите ще са положителни - между 3° и 8°. С умерен, временно силен северозападен вятър, обаче ще нахлува студен въздух, и към вечерта във високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг.

Валежи от сняг ще има и в планините, като след обяд и през нощта срещу вторник ще са интензивни.

Ще духа умерен и силен, все още югозападен вятър, който ще започне да се ориентира от северозапад и ще се усили.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, след обяд и през нощта срещу вторник - интензивни. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, по-късно през деня с превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен южен вятър, който вечерта ще отслабне и през нощта срещу вторник ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са между 11° и 16°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Коментари

Още от последните новини