И ОУ "Любен Каравелов" ще получи обновен двор през тази година

И ОУ

ОУ "Любен Каравелов" ще стане поредното училище в Бургас, чиито дворно пространтво ще бъде изцяло ремонтирано. Това бе решено днес от Общински съвет Бургас, който одобри предложението на общинските съветници от ГЕРБ проф. Севдалина Турманова, инж. Виолета Илиева, Калояна Живкова и Димчо Грудев. 

Училище "Любен Каравелов", което се намира в ж.к. „Възраждане”,  е едно от най-старите училища в града. Построено е през 1929 г. като начално училище, а през 1932 г. се разкрива прогимназиален курс.

„През месец април предстои тържественото честване на 90-годишнината от създаването му. Подготвени са поредица от събития, в които ще се включат настоящи и завършили ученици. Много от тях са прочули Бургас и България със своите знания и таланти по цял свят”, припомнят съветниците.

Сега в ОУ „Любен Каравелов” се обучават 533 ученици от 1. до 7. клас.

Училището е с богати традиции в областта на спорта, музиката, изобразителното и театрално изкуство.

Повече от 20 години съществуват паралелки с усилено изучаване на изобразително изкуство и хореография. Под формата на ФУЧ работят театрална школа и вокална група.

Училището работи и по образователни проекти в партньорство с Полша, Италия, Румъния, Гърция, Турция, Испания, Хърватия, Германия. През месец май в ОУ „Любен Каравелов“ ще се проведе среща по Проект „Еразъм +“ с партньори от Италия, Румъния, Турция, Испания, Хърватия.

Новата учебна 2019/2020 г. училището посрещна своите ученици с изцяло обновен първи етаж на сградата – класни стаи и коридори.

Поетапно ще се обновят всички помещения, но най-неотложни са ремонтът на прилежащия училищен двор и ограда. От около половин век те не са подлежали дори на частична реконструкция. Към момента терените са неравни, реално неизползваеми за спорт.

Училището разполага с готов проект за обновяване на дворното пространство, което да отговаря на съвременните европейски изисквания за училищен спорт и безопасност на учениците.

Коментари

Още от последните новини