И най-новото училище на Бургас ще обучава програмисти

И най-новото училище на Бургас ще обучава програмисти - E-Burgas.com

В ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“ залагат на технологии, математика и английски език

ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“ e технологично училище с разширено изучаване на математика и английски език за любознателни и любезни млади хора, което се ръководи от изискванията на съвременния свят.  До преди няколко години компютрите, мобилните устройства и интернет бяха научна фантастика. Дигиталният свят поставя нови изисквания към днешното образование. Технологиите влизат в класните стаи, за да подготвят учениците за тяхното ежедневие и професии в XXI век. 

По този начин е представено най-новото бургаско училище  „Александър Георгиев – Коджакафалията“ на официалния си сайт. 

Учениците, които ще запишат специалност технология, научат основните на програмирането, ще придобивят дигитални умения, презентационни умения, развиват креативност и иновативно мислене. По този начин община Бургас продължава с политиката си от последната година да стимулира развитието на IT сектора в града и да отговори на голямото търсене на кадри в тази сфера.

Другите две специалности, които ще се изучават в ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“ са математика и английски език. От учебното заведение вече обявиха прием на ученици от първи и пети клас. 

 

Коментари