И Механото се включи в кръводарителската акция на УМБАЛ Бургас

И Механото се включи в кръводарителската акция на УМБАЛ Бургас - E-Burgas.com

Професионалната гимназия по механотехника и електроника в Бургас стана поредното училище, което се включи в кампанията на УМБАЛ Бургас "Това не си го правил". Тя приканва абитуриентите да отбележат завършването по атрактивен и запомнящ се начин - като дарят кръв колективно и помогнат за спасяването на човешки живот. Кампанията се организира за трета поредна година и в нея вече са участвали стотици абитуриенти от три випуска на 10 училища.

Днес в Отделението по трансфузионна хематология дойдоха и дванадесетокласници от Механото, придружени от зам.-директора на училището Румяна Георгиева. Сред младежите имаше и две момичета. Всички споделиха, че са приели инициативата, предложена от ръководството на училището и са развълнувани и малко притеснени. В края на акцията притеснение вече нямаше и зрелостниците с удоволствие споделиха, че биха дарили отново кръв, щом тя ще помогне на някой, който се нуждае от нея.

УМБАЛ Бургас изказва благодарност за организацията към директора на ПГМЕЕ г-жа Роза Желева, към г-жа Румяна Георгиева и медицинската сестра на гимназията Станка Кишева, която през годините търпеливо разяснява на младежите колко е важно да даряваш кръв, защото въпреки напредъка на технологиите за нея не е измислен заместител. И когато някой се нуждае от кръвопреливане, единственият шанс да му помогнеш е да дариш част от себе си.

Коментари

Още от последните новини