Хванаха в крачка изпечени крадци разбиващи къщи в Сарафово

Хванаха в крачка изпечени крадци разбиващи къщи в Сарафово - E-Burgas.com

Двама криминално проявени мъже на 27 и 23 години от Бургас са задържани за 24 часа след като бяха хванати в крачка в Сарафово от служители на Пето РПУ-Бургас.

Двамата бандити тарашели къща на ул. „Антон Иванов“ в бургаския квартал, когато забелязали дошлите полицаи и тръгнали да бягат. Докато тичал по-младият мъж хвърлил в съседния двор маска, яке и ръкавици. След картко преследване двамата били заловени.

При направения личен обиск в по-младия мъж са открити златни обеци, откраднати от частната къща в Сарафово. В резултат на полицейските действия е установено, че за времето от 12.00 ч. до 15.30 ч., чрез разбиване на вратопрозорец към кухня, разположена на първия етаж, са влезли във въпросната къща, обитавана от 57- годишна бургазлийка, откъдето откраднали лаптоп, златни обеци, куфар с прибори за хранене и няколко парфюми.

В близост до къщата е открит лек автомобил Фолксваген Поло, в който са открити и иззети отвертка, дистанционно за телевизор, мобилен телефон и ножици за рязане на метал. Двамата бургазлии са задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на мъжете продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Коментари

Още от последните новини