Хванаха шеф на БАБХ пиян зад волана

Хванаха шеф на БАБХ пиян зад волана - E-Burgas.com

Временно изпълняващ длъжността директор на БАБХ в Стара Загора е бил спипан да кара автомобил „Тойота“ с 2,6 промила алкохолно съдържание в кръвта, което е било установено с техническо средство от спрелите го за проверка полицаи.

Засечката с доц. д-р Тодор Славов, който е на този пост от няколко месеца, след като служебният земеделски министър отстрани предшественика му д-р Дамян Миков заради незадоволителни резултати от проверки в местна ферма за отглеждане на норки, е станал към 23,30 часа на 18 декември на улица „Одринско опълчение“ в Стара Загора.

45-годишният мъж е бил зад волана на лек автомобил „Тойота“, наложило се е задържането му за до 24 часа по закона за МВР, тъй като първоначалната му реакция били доста непремерена, разказват участници в проверката. Малко по-късно нарушителят променил тона и се съгласил да бъде тестван.

На 20 декември д-р Славов беше на работното си място в областната дирекция и по телефона категорично отрече както да е бил спиран за проверка, така и да е дал положителен резултат за алкохол, по думите му карал не „Тойота“, а „Опел“. На 21 декември от старозагорската районна прокуратура  потвърдиха самоличността на нарушителя, срещу когото още на 18 декември е било образувано бързо производство  по чл.343 б, ал.1 от НК при старозагорското Второ РУ.

В пресъобщение от пловдивската апелативна прокуратура се съобщава че: “На 18.12.2021 г. около 23.20 ч., в гр. Стара Загора автопатрул на полицията спрял за проверка лекотоварен автомобил, управляван от Т.С. на 45 г. По време на проверката служителите на МВР се усъмнили, че водачът е под въздействие на алкохол. Той бил тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер“, като пробата е отчела 2,64 промила алкохол. Т.С. е дал кръв за изследване. След деянието той е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.В хода на разследването е назначена и изготвена химическа експертиза, според която концентрация на алкохол в кръвта на шофьора е 2,86 промила. Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора е образувано бързо производство за управление на автомобил след употреба на алкохол  – престъпление по чл.343б ал.1 от Наказателния кодекс.На Т.С., водач на автомобила, е връчена призовка за явяване на 23.12.2021 г. за предявяване на обвинение за извършено престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс – управление на автомобил с концентрация на алкохол над 1,2 на хиляда, а имено 2,86 промила, установено с химическа експертиза. Срокът за приключване на бързото производство е седемдневен.“

Колеги на доц. Тодор Славов, който е и преподавател в Тракийския университет, останаха изненадани от случилото се, според тях ученият-управленец не е имал до сега подобни „издънки“. Постът, който заема до провеждането на конкурс, е сред "най-ветровите“ от изнесените държавни институции, коментират запознати, за кратко време там са се сменили трима ръководители.Последният тревожен сигнал за проблеми в региона беше от миналата седмица, когато е констатирано огнище на птиче грип във ферма за отглеждане на патици в село Малък дол, община Братя Даскалови. Наложило се умъртвяването на 7 000 птици, това е станало в неделя, съобщи самият доц. д-р Тодор Славов, продължавало наблюдението на друга ферма, която се намира на около километър от проблемния обект.

Коментари

Още от последните новини