Хванаха полицайка да шофира пияна след скандал на къмпинг "Златна рибка"

Хванаха полицайка да шофира пияна след скандал на къмпинг

Образуваха дисциплинарно производство срещу служителка на полицията в Стара Загора след скандал и отказ да даде проба за алкохол. Тя ще бъде временно отстранена от длъжност, съобщиха от полицията. 

Случаят е от рано тази сутрин. Около 05:10 ч., в близост до разклона за бургаското село Равадиново полицаи са спрели за проверка лек автомобил „Ауди А3“, управляван от жена. Тя отказала да даде проба за алкохол с техническо средство, след което й е издаден талон за кръвна проба, но не се е явила в определеното медицинско заведение. По случая е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Установено е, че жената е младши полицейски инспектор в 02 РУ - Стара Загора. Служителката на МВР е къмпингувала на "Златната рибка" и подала сигнал на 112 за възникнал скандал между лагеруващи. При пристигане на униформени от РУ-Созопол, тя се държала арогантно с колегите си и се намесила при изпълнение на служебните им задължения. Управителят на къмпинга я изгонил, след което тя се качила на колата, във видимо нетрезво състояние.

Малко по-късно е спряна за проверка.

По случая в ОДМВР-Стара Загора е образувано дисциплинарно производство срещу служителката. Тя ще бъде временно отстранена от длъжност.

От МВР посочиха, че един от приоритетите, който служебният ресорен министър Иван Демерджиев отбеляза още при встъпването си в длъжност, бе, ръководството на министерството да бъде взискателно спрямо работата на служителите и безкомпромисно по отношение на всяко допуснато от тях закононарушение.

„Ръководството на МВР няма да толерира подобни случаи и моментално ще взима мерки”, заяви по повода министър Демерджиев.

Коментари

Още от последните новини