Хванаха опасна банда за грабежи в Слънчев бряг, квартирата им пълна с наркотици

Хванаха опасна банда за грабежи в Слънчев бряг, квартирата им пълна с наркотици - E-Burgas.com
Архив news.bg

Двама братя от Сливен на 20 и 22 години и техен помощник от пловдивското село Бенковски бяха задържани от полицията в Несебър след редица грабежи на туристи в Слънчев бряг.

На органите на реда отнело доста време, през което превели множество издирвания на ловката банда, обхождане на различни маршрути, както и преглеждане на голям обем видеозаписи, като в тримата се следяли и от ГД „Национална полиция“. Те били заловени около ялеята пред хотел „Дюн“.

По безспорен начин е констатирано е, че те са извършители на следните посегателства:

 - на 02.07.т.г. в малките часове по неустановен начин отнели мобилния телефон Айфон 7, собственост на 23 годишен английски турист, отседнал в Слънчев бряг.

- на 07.07.т.г. около 01.40 ч. на алеята зад хотел „Поморие”, чрез нанасяне на удари с ръка отнели от 28 годишна молдовска туристка, отседнала в Слънчев бряг, мобилния й телефон Самсунг Галакси S 7.

- на 08.07.т.г. около 03.00 ч. на алея между хотел Виктория Палас и хотел Палас, чрез сила отнели от 18 годишен английски турист, отседнал в Слънчев бряг, мобилен телефон IPhone 5, лични документи и сумата от 30 лева.

- на 08.07.т.г. около 03.00 ч. в района на алея между хотел Астория и хотел Орел, чрез сила отнели от 15 годишен немски турист, отседнал в Слънчев бряг и неговия деветгодишен приятел, два мобилни телефона, лични документи и сумата от 30 лева и 5 евро.

Тримата мъже направили пълни самопризнания за осъществените криминални посегателства, като посочили местонахождението на ограбените вещи. При претърсване на квартира, ползвана от двамата братя, в комплекс Амадеус в Слънчев бряг, са намерени и иззети около 10 гр амфетамини, около 200 гр марихуана електронна портативна везна, множество полиетиленови пликчета и осем мобилни телефона от марките Айфон и Самсунг, някои от които ограбени от чуждестранни туристи, отседнали в Слънчев бряг.

По случаите са проведени множество процесуално-следствени действия, сред които: разпити на свидетели, разпознавания и др., като събраните материали са докладвани в Несебърска районна прокуратура. Тримата са привлечени в качеството на обвиняеми, като им е наложена мярка за неотклонение ''задържане под стража''. Работата по случаите продължава от служители на Районно управление – Несебър.

Коментари

Още от последните новини