Хванаха хиляди дрехи менте на ГКПП „Капитан Петко войвода”

Хванаха хиляди дрехи менте на ГКПП „Капитан Петко войвода”  - E-Burgas.com

Близо 17 200 текстилни изделия,  носещи знаци на известни търговски марки, както и голямо количество материали за опаковане на тютюн за наргиле задържаха митническите служители на ГКПП „Капитан Петко войвода” предаде "Нова".

Стоките са открити при проверка на товарен автомобил с турска регистрация,  влизащ в България от Гърция на 16 февруари. Шофьорът на камиона, турски гражданин, е представил документи за превоз на текстилни изделия от Турция за Германия.

Превозното средство е проверено с рентгенова апаратура, при което е установена необичайна плътност в товарното помещение.

При физическата проверка, митническите служители установяват, укрити материали за опаковане на тютюн за наргиле, сред които 9400 етикета и опаковки от различни разфасовки, както и 6 кг полиетиленови ленти.

Проверката на камиона продължава в митническо хале в Пловдив. При нея са открити 192 кашона, съдържащи блузи, тениски, якета, панталони от плат деним, носещи знаци на световноизвестни марки.

Задържани са общо 17 188 текстилни изделия, от които 10 084 са били декларирани, но са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост, а останалите 7 104 артикула не са били описани в търговските документи и са задържани като предмет на контрабанда.

Коментари

Още от последните новини