Художници от Несебър подредиха изложба със силни послания и изящни форми

Художници от Несебър подредиха изложба със силни послания и изящни форми - E-Burgas.com

Популярните творци от Несебър Радослав Ралев, Видка Липчева, Йордан Йорданов, Явор Топалов Весела Пенчева и Любомира Пецанова подредиха изложба – вернисаж в Демонстрационния център на занаятите. От името на кмета Николай Димитров събитието откри Златин Чаушев, началник на отдел „Несебър - Световно наследство“. 

„Силата на словото не може да изрази впечатлението от този апотеоз на артистичността, усета към цвета и колорита, перфектната употреба на нюансите и живописните средства, за да може да бъде постигнат полет на фантазията.“, бяха част от думите на Златин Чаушев за работите на творците. Той изтъкна, че в своите творби авторите показват полифонията на таланта си, цветните вибрации на чувствата си, нежността на духа и провокациите на въображението. Всичко това поднесено щедро, но в същото време дискретно и с много обич е приютено в платната им - с цялото богатство и топлина на багрите. 

Сред почитателите на изящните форми и магията на изобразителното и приложното изкуство, които уважиха официалното откриване на изложбата, бяха общественици, бивши кметове и представители на Общинска администрация. 

Експозицията ще остане в Демонстрационния център на занаятите на ул. „Отец Паисий“ № 46 през цялото лято, като целта е тя да достигне повече хора, запалени по изкуството и неговите форми. 

 

Коментари