Христо Бургазлиев: Създава се монопол за аптека „Марешки“, ако се премахне тази в Трета поликлиника

Христо Бургазлиев: Създава се монопол за аптека „Марешки“, ако се премахне тази в Трета поликлиника - E-Burgas.com
hristo-burgazliev-1 След като избухна скандаът със затварянето на аптеката в Трета поликлиника, веднага потърсихме председателя на съюза на фармацевтичната колегия в Бургас Христо Бургазлиев да даде своето мнение по темата.

Той сподели, че не е нормално поведението на управителя на Диагностично-консултативния център д-р Баева, която иска да закрие аптеката.

"С този конкурс първоначално се е дало предимство на фирма, която всъщност не е могла нормално да се класира за спечелването на това помещение поради нередовност в документите, а впоследствие пък е решено там изобщо да няма аптека. Не е нормално такова поведение, още повече на управител на общинско ДКЦ.

Според Христо Бургазлиев премахването на аптеката в Трета поликлиника ще монополизира една от аптеките на варненския бизнесмен Веселин Марешки, която ще остане единствената в този район.

 "Ще ви кажа едно мнение, което се коментира сред по-голямата част от фармацевтите. Отвън има аптека на един варненски бос. Ако аптеката в Трета поликлиника бъде закрита, всичко ще бъде прелято финансово в аптеката отвън - като монопол. Ние, фармацевтите сме против подобно нещо"

Коментари

Още от последните новини