Храните поскъпнали само с една-две стотинки през последните две седмици

Храните поскъпнали само с една-две стотинки през последните две седмици  - E-Burgas.com

В петък и събота не е имало промяна в цената на едро на нито един хранителен продукт

Няма спекула с цените на храните в ситуацията на извънредно положение, а търговските вериги са търговските вериги да ни осигурят всичко необходимо. От 28 февруари до 13 март, когато ситуацията с коронавируса стана динамична, разликата в цените на хранителните стоки е стотинка - две.

Самата търговска динамика го предполага, това е нормално за търговското взаимодействие, увери в рубриката в сутрешния блок на БТВ „Чети етикета" председателят на Държавна комисия по стоковите борси и тържищата - Владимир Иванов.

В петък и събота не е имало промяна в цената на едро на нито един хранителен продукт. Всички добре се ориентират в тази обстановка, има добра логистика, категоричен беше той. Владимир Иванов отбеляза, че при лимоните има истерия за купуване. Безумно поведение от страна на потребителите, коментира той. Презапасяването с продукти ще доведе до излишъци в много кратък период от време, обясни Владимир Иванов. Според него потребителите ще изхвърлят храна, а търговците ще държат стока и няма да има на кой да я продадат.

Според зам.-министъра на икономиката Лъчезар Борисов обстановката е спокойна, количествата са на лице. Имаме достатъчно производители, работим и по линия на доставките, защото има проблеми по някои граници. Препоръчваме на бизнеса да използва жп транспорт, а когато говорим за камионите - осигуряват се патрулки и кордони, по които преминават, така че да няма проблем с доставките, отбеляза Лъчезар Борисов. Договорени са доставки и на защитни медицински маски за нуждите на медицинските работници, увери зам.-министърът.

Коментари

Още от последните новини