Хотелиери по морето притеснени за летния сезон

Хотелиери по морето притеснени за летния сезон - E-Burgas.com

Разпространението на коронавируса ще повлияе сериозно и върху туризма у нас предаде "Нова". Притеснението е на представители на бранша. По думите им стартът на новия летен сезон по родното Черноморие, който традиционно се поставя от израелски гости, тази година ще се отложи с поне месец.

Колко ще струва на света кризата, предизвикана от коронавируса?

Загубите ще бъдат не само за туроператорите, но и за съпътстващите дейности – тези на хотелиерите, транспортните фирми, търговците. Хотелиери по Южното Черноморие вече отчитат спад в ранните записвания за почивка. Ситуацията не им дава спокойствие за подготовка на сезона. Признават, че не знаят дали да харчат вече преведените им пари от ранните записвания, а в същото време средствата им трябвали за поддръжката на материалната база и за обслужване на кредити. Хората от бранша са притеснени и от това, че може да започне анулиране на ранни записвания и да се наложи да връщат пари.

Ще стане ли световната икономика заложник на коронавируса?

Проблем се очертава и с набирането на персонал. От бранша не са сигурни дали няма да им се наложи да съкращават хора, нито колко нови ще могат да наемат. Въпреки това, наетите на постоянен договор в туризма обещават да предложат качествени услуги на гостите си.

Коментари

Още от последните новини