Свидетели на пожара: Беше страшно, огънят поглъщаше къщите от 4 страни (снимки)

Десетки постройки са напълно унищожени от огнената стихия

Вчерашният пожар беше истински ад, къщите горяха от четири страни, а огънят не спираше да настъпва. Изгоряха много къщи, бараки, лозя и насаждения, оцеляха само по тежките конструкции, но и те са увредени от огъня. Пожари тук има почти всяко лято, но за първи път бе обхваната толкова голяма площ и пострадаха толкова много постройки

Това споделиха хора, които имат къщи във вилната зона между Банево и Изворище, които станаха преки свидетели на вчерашната огнена стихия. Изгорели са стотици декари суха трева, но огънят вече е локализиран. Десетки бараки и къщи са напълно унищожени, но за щастие щетите са само материални. И днес най-големия проблем за огнеборците беше вятърът, който постоянно разпалва тлеещите останки. 

Припомяме, че в гаснето се включиха 15 души от доброволното формирование към община Бургас. Професионалните огнеборци са концентрирали усилията си в гасенето на големите огнища, а доброволците локализират по-малките, за да се ограничи периметърът на огнената стихия. Мобилизирана бе и техниката на общинските и обслужващи фирми, които разполагат с цистерни, трактори и багери. 

Галерия
Коментари