Холивуд взриви нацистка подводница в Бургас (снимки + видео)

Пристанище Бургас става арена на престрелки във филма "Отвъд Валкирия: Зората на Четвъртия райх" 

Помните ли нацистките танкове, джипове и знамена които окупираха пристанище Бургас преди 2 години? Десента на Вермахта тогава се оказа част от холивудска продукция, посветена на Втората световна война.

Филмът "Отвъд Валкирия: Зората на Четвъртия райх" бе заснет през 2015 година изцяло в България, като голяма част от кадрите са от пристанището в Бургас и остров "Св. Кирик" в Созопол. Режисьор на лентата е швейцарецът Клудио Фех, а в главните роли влязоха Шон Патрик Фланъри, Кип Пардю и Джули Енгелбрехт. От българска страна пък участва актьорът Юри Ангелов, който изигра нацистки генерал. 

Филмът разказва за  операция "Валкирия", чиято цел убийството на Адолф Хитлер. Съюзна бойна група подготвя отстраняването на човека, назначен да управлява следвоенна Германия. Но всичко се променя след провала на операция "Валкирия". На неочакваните съюзници се налога да работят заедно, за да възпрепятстват заминаването на група нацистки офицери в Аржентина, с цел организацията на Четвъртия Райх.

За целта те взривяват нацистка подводница, като сцената е заснета на пристанището в Бургас. Портът става арена на ожесточени битки, взривове и обстрел на ескадрила. В крайна сметка всичко завършва с хепи енд и "нашите" успяват да избягат. 

Продукцията е нискобюджетна и не се радва на голямо одобрение от страна на публиката. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини