Херкулесите загряха с 11 медала за европейското по канадска борба в Букурещ (Снимки)

Херкулесите загряха с 11 медала за европейското по канадска борба в Букурещ (Снимки) - E-Burgas.com

Спортистите от бургаския клуб по канадска борба „Херкулес“ записаха блестящо представяне на юбилейното 20-то Държавно първенство в Благоевград. Бургазлии участваха с осем представители, които донсеоха 3 златни, 4 сребърни и 4 бронзови медала. Те надвиха солидна конкуренция в лицето на 300 състезатели от над 35 клуба от цялата страна. Държавното е и квалификация за европейското първенство в Букурещ в края на май.

Димитър Щерев спечели два златни медала при хората с увреждания - на лява и дясна ръка, като това му постижение му осигури титулярно място в националния отбор на България в кат. до 65 кг.

Канадската борба вече е в семейството на параолимпийските спортове и от сега Щерев мисли за параоломпийските игри през 2020 год., когато ще е дебютът на федерацията на този голям форум. След броени дни му предстои лагер за подготовка за европейското в Румъния. На това състезание той спечели и най-ценният си до сега медал в кариерата си, въпреки, че е бронзов. При мъжете в кат. до 65 кг Митко се нареди на почетната стълбичка след многократния световен и европейски шампион Георги Гайдарджиев и небезизвестния Радослав Скиндеров., носител на отличия от световни и европейски първенства. Успехите на състезателите са показател,че той се справя добре и като треньор.

В тази му дейност неотлъчно до него е брат му Станко Щерев, който в Москва освен с бокс се занимаваше и с канадска борба и сега успешно прилага опита и знанията си на възпитаниците на клуба. На това състезание Станко Щерев дебютира като съдия, като остави отлични впечатления с коректност и безпристрастност, за което беше поздравен лично от Асен Хаджитодорв-председател на българската, европейската  и световната федерация по канадска борба.

При юношите със златен медал на дясна ръка и сребърен на лява се окичи Деян Павлов при 80+ килограмовите,а Алекс Атанасов кат. до 80 кг спечели на лява и дясна ръка бронзови медали.

В дивизия младежи Валентин Спасов спечели два сребърни медала в кат. +90 кг. При хората с увреждания Христо Велев се окичи със сребро, а при ветераните Даниел Атанасов спечели в оспорван двубой бронзов медал. Контузия не позволи на Иван Иванов да повтори миналогодишния си успех.

Галерия
Коментари

Още от последните новини