Губим около 20% руски туристи, те се завръщат в Турция

Губим около 20% руски туристи, те се завръщат в Турция - E-Burgas.com

Общините Бургас, Приморско, Поморие и Несебър изготвили своите културни програми още от месец март

За пръв път Бургас ще посреща групи от няколко нови пазара и само за месец април се очертава ръст на туристическия поток над 10%. От съществено значение е и, че туристическият бранш разработи туристически индивидуални пакети, а общините Приморско, Бургас, Поморие и Несебър изготвиха своите културни програми още от месец март - за периода март-октомври включително. Това каза Иван Иванов, председател на Бургаска туристическа камара, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria.

Открояват се обаче пазари, където имаме съществени спадове, алармира гостът.

"Франция - 36,2%, Беларус - 9%, Ирландия и Исландия - 10%. Губим пазари като Казахстан, Узбекистан, Словения, Италия, Испания и др.", заяви той.

На въпроса как ще се отрази на българския туризъм завръщането на Турция на туристическите пазари събеседникът каза, че "за сезон 2018 при всякакви случаи и обстоятелства руският пазар ще бележи спад около 20%".

По думите на Иванов културно-историческият туризъм в Бургас има голям потенциал за развитие, както и балнеоложкия. Той подчерта, че е наложително да бъдат извършени ремонтни и рехабилитационни дейности в КК Слънчев бряг, за да може курортът да бъде използван и през зимата.

"По отношение на групите туристи на възраст след 55 години - не са подписани споразумения в областта на здравното осигуряване със страните от бившия СССР, а те имат големи социални фондове. Не се работи по отношение на Германия и Холандия, където ежегодно се провеждат туристически изложения за граждани на тези страни над 55 години, които можем да посрещаме в резултат на създадената организация от нискобюджетните авиолинии", заяви той.

 

Коментари

Още от последните новини