Григор се разправи с Багдатис, отива на 1/4 – финал

Григор се разправи с Багдатис, отива на 1/4 – финал - E-Burgas.com
grigor dimitrovНай-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на турнира в Акапулко. В среща от втория кръг хасковлията беше повече от убедителен срещу добрия си приятел Маркос Багдатис и го отстрани с 6:1, 6:4 за час игра. Това е пета победа от 6 мача за първат ни ракета срещу кипъреца. Единственото поражение на Григор от Багдатис беше през 2012 година на "Уимбълдън", когато контузия го принуди да се откаже, информира Спортал.
Днешната среща стартира по възможно най-добрия начин за Димитров, който реализира ранен пробив и поведе с 2:0. Багдатис нямаше отговор за разнообразната игра на 22-годишния българин и загуби и следващите три гейма, преди да открие сметката си. Гришо спечели следващото си подаване, а с това и първия сет с 6:1.
Във втората част Димитров отново проби в началото, но този път Багдатис отговори подобаващо и изравни за 2:2. Това сякаш ядоса поставения под номер 4 в схемата българин и той реализира нов пробив за 3:2. До края Гришо не изпусна инициативата и спокойно затвори мача.
Димитров направи един ас и една двойна грешка. Той обаче беше стопроцентов при точките за пробив и реализира четири от четири.
Класирането за четвъртфиналите гарантира на 22-годишния българин 32 600 долара от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста. Неговият следващ съперник е Ернест Гулбис, който наскоро го победи в Ротердам. Латвиецът елиминира трудно Давид Гофен от Белгия в три сета.
Коментари

Още от последните новини