Гранд Хотел и СПА Приморец посрещна лятото с щатски джаз

 Гранд Хотел и СПА Приморец посрещна лятото  с щатски джаз  - E-Burgas.com

Гостите на Jazzy June Night получиха автентичен carpe diem момент, който лекува и зарежда - до следващия път

23-ти юни, 20:30 вечерта - топъл джаз се носи из Морската градина на Бургас, на крачка от Морска гара. Светлини разсичат вечерта и превръщат фасадата на Гранд Хотел и СПА Приморец и потъналата в зеленина градина на 5-звездното бургаско бижу, в сцена - на която оживява пълнокръвно негово величество Джазът.

Художникът на вечерта е Крейг Бейли. Въоръжен със саксофон, той не просто твори музика, той е джаз - чист, неподправен и истински. Представя колегите, с които ще превърне вечерта в специална - джаз трио в състав Емил Пехливанов - барабани, Димитър Шанов - контрабас и Станислав Арабаджиев – пиано. Вокалите са поверени на уникалния Петър Салчев.

Нощта настъпва тихо, леко и някак неусетно. Спуска се към Гранда на Бургас, но сякаш изпитва трудности в прогонването на слънцето, вкопчено в музиката. Амалгама от джаз, игра на светлини, аромат на море и природа и дискретна, изискана обстановка, формира съвършена хармония.

Гостите, част от изживяването, посрещат първата официална лятна нощ. Разположени около елегантни кръгли маси, те тихо споделят емоции. Около тях се носят дискретни сервитьори, които се грижат кулинарните творения на шеф Ивелин Кръстев, да достигат до всеки в точния момент. Изискани напитки утоляват жаждата. За останалото - се грижи джазът.

А той - сякаш лекува душата - успокоява те и те смирява. Помага ти да дишаш пълноценно и да се усмихнеш, свободен от емоциите на всекидневието. Някак успява, да ти осигури истински carpe diem константен момент, в който наистина си тук и сега - а не живееш и мислиш за това, което е било или ще бъде.

Изпълнителите контактуват с публиката, вълнуват и очароват. Вариации на Hit the road Jack и други знакови парчета на големия Рей Чарлз, се редуват с авторски композиции на магистъра по джаз и текущ университетски преподавател в същото направление - Крейг Бейли. Изключително популярният музикант звучи в пълна хармония с нашите джаз майстори. Споделя радостта си, че работи с тях. И после, отново започва да плете своята си, музикална магия, приковаваща гостите в безкраен хедонистичен момент, когато истинската свобода е не просто осезаема, а истинска, вкусна и наша.

Жестоки парчета, оплетени от музиканти на световно ниво, се превръщат в химни в прослава на джазa, импровизацията, живота. Цветовете и часовете се размиват, напрежението и грижите се оттичат, оставяйки безвремие.

Улиците и атмосферата на Ню Йорк и Ню Орлиънс оживяват пред очите на жадните слушатели. Пъстри фасади, светлини, хора, потънали в джаз и танци, в медена, поглъщаща нощ, която сякаш никога няма да свърши - това рисуват Бейли & компания.

Джазът е свобода на мисълта. Измъква всичко сиво от душата и ума и оставя само светли краски, които нямаш търпение да попиеш - и това се случва леко и естествено. Часовниците и календарите не съществуват в този красив свят, оплетен от сръчните ръце на тези талантливи джаз музиканти. Радостта струи от тях - а музиката им я предава на слушателите им. И да - наистина лекува.

Отиде си и тази славна Jazzy June Night, изпълнена виртуозно от Бейли и родните джазмени. Следващото Let's Get PRIM бутиково преживяване, предстои. Автор и организатор - Гранд Хотел и СПА Приморец - виновник за пъстрите краски и разностранните иностранни забавления, доставени точно тук, в Бургас, на крачка от морето, в най-тихия и уютен край на Морската градина, там, където традицията оживява - с мисъл за вашето забавление и отлично настроение.  А най-доброто, тепърва предстои...

Галерия
Коментари

Още от последните новини