Гражданинът С. поведе война срещу заведение в центъра на Бургас

Гражданинът С. поведе война срещу заведение в центъра на Бургас - E-Burgas.com

Бургазлията е сезирал всички възможни институции - пише до Валери Симеонов, Министерството на културата, РЗИ и Общински съвет- Бургас. 

Гражданин, подписал себе си единствено с инициала С., поведе люта война срещу зведението, което се намира в двора на Археологичен музей и Регионала библиотека "Пейо Яворов". Бургазлията е сезирал всички възможни институции, като е изпратил писмо на вицепремиера Валери Симеонов, Министерството на културата, НИНКН, РЗИ-Бургас, омбудсмана Тодор Стамболиев, кмета Димитър Николов и Общински съвет - Бургас.

Според недоволния бургазлията, който очевидно живее наблизо, заведенето не спазва урегулирания регламент на общината за наето площ и брой маси, като от години било завладяло целия тротоар на входа на ул. "Богориди". Гражданинът С. негодува и срещу рекламните надписи на бира по чадърите в близост до Паметник на културата, какъвто е музеят. 

"Ние данъкоплатците, не можем да спим нормално. Спокойствие няма. Поставени телевизори на улицата от заведението, които не са регламентирани прави картината още по-абсурдна и  шума предизвиква допълнително нарушение на общ ред. Заведението е от отворен тип – фургон и маси поставени на улицата, а не затворено с телевизори, музика и изолирани против шум стени като на Какао Бийч на Сл Бряг, които наскоро гледахме в репортажи. Адресът не е в гората или насред полето, а в ЦГЧ на гр Бургас. Имаме ли институции и органи на реда и организацията за такъв контрол, или е нужно да се обръщаме за сигнали към тел 112, уважаеми дами и господа?" пише гражданинът С. 

Друго него оплаквано е свързано с продажбата на риба, което превръщало заведението в ресторант, а не в кафе, каквото претендирало да бъде. Войната на гражданина С. срещу заведението явно продължава от дълго време, тъй като самият той уточнява, че още преди години е сезирал БАБХ, община Бургас и омбудсмана с цел да се завиши контрола, но продажбата на риба и до ден днешен продължава с пълна сила. 

Бургазлията призовава да се извърши незабавна проверка на мястото, след което настоява да получи отговор на сигнала си. 

Коментари

Още от последните новини