Граждани сигнализират за строителство и изливане на мръсни води в Райския залив

Граждани сигнализират за строителство и изливане на мръсни води в Райския залив  - E-Burgas.com

Сигнал за незаконно строителство и изливане на мръсни води в Райския залив край Созопол подадоха граждани до bTV. В края на миналата година плажът, който е попаднал в защитената местност Каликота, е отдаден под наем. Наемател е общински съветник от ГЕРБ в морския град.

По-малко от 400 метра е дължината на бреговата ивица, разпокъсана между камъните, но вече си има наемател.

Плановете са такива да го стегнем, да сложим чадърчета, да го почистим и да идват хората да се радват. Там също ще има спасителен пояс и моята наблюдения са, че идват хора от съседните хотелчета и трябва да го направим, за да е прилично, каза в репортажа на bTV наемателят на плаж „Райски залив" Стойчо Неделчев. Постоянно се борим да ни направят някакъв път, някакъв достъп до плажа. Би било редно, след като министерството ни го дава под наем, допълни Неделев.

От горната страна заливът е затворен с бетонни стени и желязна ограда. В оградения имот екипът на bTV открива една работничка, която поддържа огромната частна градина върху скалите. Само името е оцеляло от някогашния Райски залив. Гората е отрупана с бетонни постройки, плажът с боклуци. Прогонени са и рибарите.

Коментари

Още от последните новини