Горещо ще бъде и днес! Температурите ще достигнат 43 градуса

Горещо ще бъде и днес! Температурите ще достигнат 43 градуса - E-Burgas.com

Днес ще бъде слънчево и още по-горещо, с максимални температури между 38° и 43°. След пладне над северозападните райони ще се развие купеста облачност, но валежи не се очакват. Ще духа до умерен, в Източна България и северно от планините временно и силен югозападен вятър. Привечер в Дунавската равнина вятърът ще започне да се ориентира от запад-северозапад и през предстоящата нощ с него ще нахлува хладен въздух. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за юли - ще се понижи още.

И в планините ще е слънчево. След пладне и вечерта над Западна Стара планина ще се развие купеста облачност, но валежи не се очакват. Ще духа силен, по най-високите части временно бурен югозападен вятър. Много топло време с максимална температура на височина 1200 метра около 33°, на 2000 метра – около 25°.

Над Черноморието ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 32-35°. Температурата на морската вода е 22-26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Коментари

Още от последните новини