Горан Горанов на свобода след 1 септември?

Горан Горанов на свобода след 1 септември? - E-Burgas.com

Окръжна прокуратура –Бургас внесе в съда искане за определяне на мярка „задържане под стража“ спрямо Горан Горанов. Към момента Горанов, който се определя за лице с висока степен на обществена опасност, се намира в психиатричното отделение при Затвора в Ловеч, където търпи ефективно наказание „лишаване от свобода“. То обаче трябва да изтече на 01.09.2016г., поясняват от пресцентъра на Окръжна прокуратура.

Отделно от това, спрямоподсъдимия има постановена от Бургаския районен съд осъдителна присъда по която му е наложено ефективно наказание „Лишаване от свобода“ за срок от ТРИ години и ЧЕТИРИ месеца за извършено от него престъпление по чл.198 и чл.339 от НК /противозаконно държане на огнестрелно оръжие, без да има надлежно разрешение/.  

Присъдата е била обжалвана, а по този повод в Окръжен съд –Бургас е образувано наказателно дело, което обаче няколкократно е било отлагано от Съда, поради назначаване на експертизи. Новата дата на насрочване на делото  е 14 октомври.

По това дело, актуалната мярка за неотклонение спрямо Горанов е „парична гаранция“ в размер на 1 500лв., която е внесена. Именно за изменение на тази мярка е внесеното искане от Окръжна прокуратура-Бургас, тъй като единствено задържането под стража би било адекватно на високата обществена опасност на Горанов, считат от прокуратурата в Бургас. Ако то бъде уважено, подсъдимият ще остане в ареста, в противен случай след 1 септември ще бъде освободен, поне до  разглеждане на делото по същество.

Окръжният съд в Бургас е насрочил разглеждането на искането на Прокуратурата за 25.08.2016г. от 10.30 ч.

Коментари

Още от последните новини