Google Maps вече ще ни информира какво меню предлагат заведенията за хранене

Google Maps вече ще ни информира какво меню предлагат заведенията за хранене - E-Burgas.com

Google Maps е най-популярната услуга за навигация, която отдавна ни позволява да правим много повече неща от избора на подходящ маршрут. Така например алгоритмите на компанията постоянно ни препоръчват места, които да посетим на базата на личните интереси или локацията, на която се намираме. Google Maps ни позволява да добавяме ревюта и да разглеждаме коментарите на други хора, както и кои са най-популярните места за отдих, забавления и хранене.

Компанията тества още една функция, която ще спести време като покаже кои са най-популярните ястия в ресторантите и заведенията за хранене. Селекцията ще е базирана не само на мнението на другите потребители, но включва и снимки на самите блюда, съобщава Еngadget. За да се възползвате от функцията ще трябва да отворите допълнителен раздел в "Menu" секцията с настройки, който се казва "Popular Dishes". Подбора на снимките става от алгоритмите на Google Images.

Този инструмент сканира различни ревюта и коментари на заведенията и следи за съвпадения на имената на ястия, които свързва с базата данни от снимки. Системата е изцяло автоматизирана, но Google позволяват всеки да коригира дадена публикация, за да актуализира информацията. Все още малък брой потребители имат достъп до функцията, но компанията ще позволи на всички собственици на смартфони да могат да я изпробват на своите устройства и също така ще разчитат на активната им обратна връзка.

digital.bg

Коментари