Глобяват с жълто-зелени лепенки неправилно паркирани коли в „Лазур“ (СНИМКИ)

Глобяват с жълто-зелени лепенки неправилно паркирани коли в „Лазур“ (СНИМКИ) - E-Burgas.com

Бургазлия се оплака, че автомобилите се санкционират на избирателен принцип

Пракирани автомобили на ул. „Батак“, в ж.к. „Лазур“, са били „украсени“ със жълто-зелени сигнални лепенки, тип фиш, с които се заявява, че собствениците им са нарушили закона и са паркирали на тротоар. Глобата била 50 лв., а за съгрешилите ясно било написано, че не подлежи на обжалване. Такъв сигнал изпрати бургазлията Георги Иванов в писмо, като добавя, че само за около 20 минути грубо били събрани около 1000 лв.

Отделно само автомобилите на левия тротоар били санкционирани, а тези вдясно, откъм жилищните кооперации не. „Приемам че съм нарушил закона и ще си платя глобата, но питам – това наистина ли е тротоар, а това над него тревни площи? Нима пешеходците няма къде д вървят от началото до края на улицата и как пречим на майките с колички да вървят по тази 2-метрова бетонова ивица, спирайки на по-ниското ниво? И защо спрелите вляво на улицата са нарушили закона, а тези вдясно не, там не е тротоар ли?“, пита Георги Иванов.

По негови данни на въпросната ул. „Батак“ живеят около 250 семейства, като има и две новопостроени сгради с общ капацитет за още над 150 души. Според него колите са паркирани напълно законно, тъй като в чл. 94, ал.3 от ЗДВП е ясно написано, че върху тротоар може да се паркира, ако е позволено от собствениците на пътя или администрацията, когато превозното средство тежи до 2,5 тона и има място за пешеходците най-малко 2 метра.

В случая разстоянието от оградата на училището, в съседство с тротоара, където били автомобилите с лепенки, било над 2,5 метра, а на десния тротоар колите били паркирани на 50 см от кооперациите. „Това е отвратително поведение и гнусен непрофесионализъм на вашите служители. Как да си почистя тази свинщина от прозореца на автомобила? Вероятно ще трябва да дам 10 лв. за препарат и още толкова за шпатула. А ако си надера стъклото заради тези лепенки?“, обръща се към кмета потърпевшият.

Той се надява, че събраните пари ще бъдат вложени в облагородяването на тротоарите, които били под всякаква критика, тъй като заради междусъседски кавги за паркиране дори били запалени няколко автомобила.

Галерия
Коментари

Още от последните новини