Гледайте пиесата „Емигранти“ - ще се играе само веднъж в Бургас

Гледайте пиесата „Емигранти“ - ще се играе само веднъж в Бургас - E-Burgas.com

В  пиесата си  „Емигранти“  Славомир Мрожек представя  проявата на безплодните опити за себереализация. Мрожек описва картина на съжителството на двама сънародници – интелектуалеца АА и обикновеният работник ХХ . Действието се развива в една обстановка, няколко часа в навечерието на Нова година.

Героят на Асен Блатечки е типичният емигрант от преди 20 години, от тези емигранти в началото на демокрацията, които имаха възможност да бягат. Общ работник, избягъл от родното си място, за да спечели пари, и мечтае като се върне да покани на празненство целия град, за да видят всички, че „ стопанинът се е върс нал от чужбина".  

Героят на Калин Врачански е абсолютен антипот- върховния интелектуалец,  вероятно напуснал родината си по идейни причини. Като че ли всичко разделя тези двама души. Единствено фактът, че са чужденци в страната, в която се намират им предоставя малкото допирни точки в ограниченото и студено жизнено пространство. Историята е вълнуваща.

Това е една пиеса, която нито осъжда, нито поощрява, нито поучава, тя просто наблюдава отстрани една такава съдба- на емигранта. Това всъщност е пиеса за топлотата, радостта, приятелството, възможностт да прегърнеш някой и да му кажеш една топла дума.“Спектакъл за свободата, добротата, благородството, прошката, за нуждата от нежност, близост и топлота." казва режисьорът на постановката и актьор Асен Блтатечки.                                                      

Премиерата на пиесата ще бъде на 2 септември от 19.30 ч. на сцената на ДНА.

Билети се продават на каса „Часовника” /пред хотел България/

За повече информация тел. 0894/898-098-Маруся  Русева-организатор / Арт ателие/

Коментари

Още от последните новини