ГЕРБ призова БСП да върне веднага мандата

ГЕРБ призова БСП да върне веднага мандата - E-Burgas.com

Право на президента е да реши на коя политическа сила ще връчи третия мандат. Бих искала да апелирам към БСП да върнат бързо мандата, защото е ясно, че без ГЕРБ и ИТН не може да се състави правителство. Това заяви председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„От „Има такъв народ“ са заявили, а и ние имаме решение, че няма да участваме в управление с тях. Няма смисъл мандата да се бави“, добави тя.

По думите й парламентът трябва да се разпусне и да се проведат избори. В противен случай било възможно да се приемат противоречиви и лобистки проекти.
Според нея НС не се занимава с дневния ред на обществото, а с теми, които целят оцеляването на политическите партии или изграждане на кампания.

От своя страна председателят на ПГ на „Демократична България“ Христо Иванов заяви, че ходът на президента бил очакван и логичен. „Ние сме казвали, че не може да подкрепим управление с мандат на БСП и тази позиция остава непроменена. Не виждам как би могла да бъде подкрепена програмата на БСП, защото в нея не пише проблемите, които поставят българските граждани.

„Всеки има право да протестира. Този протест е административно организиран“, заяви Иванов по повод протеста на магистрати заради закриването на спецправосъдието.

Коментари

Още от последните новини

Светът
ГЕРБ призова БСП да върне веднага мандата - E-Burgas.com

Тръмп