Георги Рачев: Обичам юни, защото целият плаж е мой, морето е безкрайно чисто

Георги Рачев: Обичам юни, защото целият плаж е мой, морето е безкрайно чисто - E-Burgas.com

Основните ни конкуренти за летния туризъм са Турция и Гърция, а Турция е намалила цените и от един месец няма ковид ограничения за влизане в страната. Това обясни проф. Георги Рачев, зам.-председател на Българската асоциация на туристическите агенции по bTV. 

,,Трябва да започнем веднага да рекламираме България като сигурна дестинация. Не може и една виза да струва колкото половин пътуване'', коментира проф. Рачев.

Два са основните фактори, които са определящи в момента – ковид мерките и бежанците, обяви  Павлина Илиева от обединение "Бъдеще за туризма".

По думите ѝ туристическият бранш се надява да отпаднат всички ковид мерки и на по-активна реклама на България като туристическа дестинация.

Какво лято ни очаква?

На въпроса кой месец е най-подходящ за почивка през лятото, Георги Рачев каза, че с добра компания са подходящи всички топли дни.

Аз например обичам втората половина на юни месец – целият плаж е мой, морето е безкрайно чисто, защото не са дошли тези тълпи почиващи, коментира той.

Повечето ковид ограничения ще отпаднат от 1 април, но хотелиери и туроператори са притеснени за летния сезон заради войната в Украйна. Браншът се надява да продължи да бъде подпомаган

Коментари

Още от последните новини