Георги Димитров: Различен е празникът на Карнобат днес

Георги Димитров: Различен е празникът на Карнобат днес - E-Burgas.com

Без културна програма ще премина днешният празник на град Карнобат. Това съобщи кметът на града Георги Димитров, който поздрави своите съграждани и им обеща, че празненства ще има в едно по-спокойно време.

Скъпи съграждани, 

Различен е празникът на Карнобат днес. За първи път от обявяването на 26 септември за Ден на града ни няма да празнуваме заедно, на площада. Културният ни календар остана бял лист, очакващ да бъде изпълнен с дати и събития в едно по -  спокойно време. Време,  когато здравето на хората няма да бъде под непрестанна заплаха, когато ще виждаме усмивките си, скрити сега зад маските. 

Но с обич  и топлина, с човешка съпричастност са изпълнени  душите ни. Научили безценен урок, че по -ценно от здравето няма. Разбрали, че прегръдката и подадената ръка са богатство. 

Посрещаме празника с надежда за утрешния ден, но живеещи тук и сега. Отворили очи за малките неща, които правят света уникален - топлината на едно докосване,  целувката на ближния. 

Разбрахме, че можем да живеем, без да пътуваме, без  да се веселим... Достигнахме до безценен урок, че трябва да  се променяме. Да приемаме изпитанието и страданието и да творим чудеса. 

Пожелавам Ви здраве за Вас и семействата ви. Позволете на любовта, надеждата  и вярата да направляват делата ви. Нека Св. апостол и евангелист Йоан Богослов закриля и бди над нашия град. Защото родното място, домът - това е нашата крепост, която сме орисани да пазим за утрешното поколение. 

Честит празник, Карнобат!!!

Коментари

Още от последните новини