Георги Братоев пропуска трето поредно световно

Георги Братоев пропуска трето поредно световно - E-Burgas.com

Лошите новини за мъжкия национален отбор по волейбол не спират. Селекционерът на България Пламен Константинов няма да може да разчита на титулярния разпределител Георги Братоев. Той ще пропусне със сигурност световното първенство в България и Италия от 9 до 30 септември заради счупена кост в глезена съобщи bTV.

Георги Братоев получи контузията в глезена по време на мача България - Австралия (0:3) на 2 юни в София от турнира на Лигата на нациите. Очакваше се той да пропусне само остатъка от Лигата, но явно контузията е доста по-сериозна.

Днес Братоев бе на преглед при известния проф. Дюпон в Париж и според неговото експертно мнение, плеймейкърът трябва да продължи да ходи с патерици още 30 дни.

"Мнението на професор Дюпон е, че трябва още 30 дни да ходя с патерици, след това отново ще отида при него на преглед и ще се реши дали да се направи операция или не. Има съвсем малък шанс и да не се стигне до оперативна намеса, но това е много малко вероятно", заяви Георги Братоев пред Sportal.bg.

"Със сигурност ще пропусна световното първенство. Съжалявам много, но това се реалностите към този момент. По ирония на съдбата ще пропусна трето световно първенство, в което съм имал възможност да участвам, но това е положението. Съжалявам, че няма да мога да помогна на момчетата", добави разпределителят.

Георги Братоев пропусна световното първенство през 2010 година в Италия, след като в последния момент бе заменен от Константин Митев в състава. На Мондиал 2014 в Полша разпределителят отпадна, след като Пламен Константинов реши да не го включва в състава.

При това положение на поста разпределител Пламен Константинов ще разчита на Георги Сеганов и Добромир Димитров, както и на Иван Станев, който бе повикан в държавния тим преди седмица за лагера в София, с който стартира подготовката на националния отбор за Мондиал 2014.

Днес националите стартират лагера си на високопланинската спортна база Белмекен, където волейболистите ни ще останат до 13 август.

Коментари

Още от последните новини