Генералният секретар на ПАЧИС Асаф Хаджиев беше на работно посещение в България

Генералният секретар на ПАЧИС Асаф Хаджиев беше на работно посещение в България - E-Burgas.com

Генералният секретар на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) Асаф Хаджиев беше на работно посещение в България по покана на вицепрезидента на организацията и ръководител на българската делегация на Асамблеята инж. Петър Кънев. Визитата се състоя във връзка с подготовката на тържественото отбелязване през 2018 г. на 25-та годишнина от основаването на ПАЧИС. Обсъдени бяха текущи въпроси, касаещи провеждането на петдесетата Генерална асамблея на организацията, която ще се проведе в края на месец ноември в Киев, Украйна.

Проведена беше среща с председателя на Народното събрание Димитър Главчев и с ръководството на Българска академия на науките.

Асаф Хаджиев и инж. Петър Кънев бяха на посещение и в Министерство на туризма и разговаряха с министър Николина Ангелкова във връзка с инициатива по организация на съвместна международна среща с участието на министрите на туризма и председателите на парламентарни Комисии по туризма в страните, членки на ПАЧИС.

В ПАЧИС членуват 12 страни - Азербайджан, Албания, Армения, България, Грузия, Гърция, Република Молдова, Румъния, Руската федерация, Сърбия и Черна гора, Турция и Украйна.

Коментари

Още от последните новини