Гасарбайтери шмкеруват с винетките у нас

Гасарбайтери шмкеруват с винетките у нас  - E-Burgas.com

Българските водачи са много по-съвестни от чуждестранните. Това заяви министистърт на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред bTV.

„Съвместно с МВР и с наши екипи направихме проверка специално, заради сигналите, че турските гастарбайтери пътуват без винетки. Проверката е много интересна. Данните показват, че българските водачи са съвестни и пътуват с купени винетки", посочи министър Павлова.

Гастарбайтерите шмекеруват, каза министърът. По думите ѝ те имат винетки, но са леко или частично залепени на стъклото или им стоят в жабката. Според Павлова те си ги препредават от кола на кола или си ги сменят. Такива нарушения има и при транзитно преминаващите автомобили, и при камионите. „Налагат се глоби. Преместваме мобилните екипи и продължаваме много сериозни проверки. Ще бъдем безкомпромисни", увери тя, като уточни, че следващата седмица проверките ще са в района на ГКПП „Капитан Андреево".

Тази година са продадени 4,5 милиона винетни стикери, като приходите са 380 милиона лева. Парите се инвестират в строителството на пътищата. В сравнените с миналата година са продадени 150 000 винетки повече, отбеляза още Павлова.

Коментари

Още от последните новини