Гърбави заплати на калпак в уж неработещия "Южен поток България"

Гърбави заплати на калпак в уж неработещия
novavarna.net

Уж неработещото предприятие „Южен поток България” продължава да дава заплати по над 4700 лева на човек месечно.

Това обяви на страницата си във Facebook зам.-председателя на "Движение България на гражданите" Настимир Ананиев по повод получени от Министерството на енергетиката и БЕХ отговори на негови въпроси по темата.

 Какво работят тези хора и защо дружеството продължава да генерира разходи по около 400 хиляди лева месечно, пита Ананиев. 

Дружеството има 4 500 000 лв. годишни разходи, а работещите са 26 души на средно месечна база на трудови договори, като в началото на годината са били 34, в края - 18 души, пояснява Ананиев.

Средната заплата на месец на човек е 4750 лв., а общо за година има и 13 души на граждански договори, допълва той.

Според него между данните за ноември и декември има нарастване от над 50 %, като разходите достигат близо 600 хиляди лева за декември, което буди съмнения за вида на разходите правени в края на годината.

За неработещо предприятие горните цифри са стряскащи, коменитра Ананиев и припомни, че от ДБГ и Реформаторския блок искат оптимизация на разходите в енергетиката и осветляване на всички договори, които се плащат с публични средства.

Руският президент Владимир Путин обяви спирането на проекта "Южен поток" през декември 2014 г., като спирането на проекта беше потвърдено и от директора на "Газпром" Алексей Милер.

Въпреки това управляващите бяха категорични, че не са получавани документи, показващи официално спирането на проекта.

На 3 февруари 2016 г. българският парламент отхвърли предложения от групата на „Атака“ проект за решение за възстановяване дейността по изграждане на проекта „Южен поток“.

Източник: offnews.bg

Коментари

Още от последните новини