ГАФ в Парламента! Управляващите отмениха закон, гласуван половин час преди това

ГАФ в Парламента! Управляващите отмениха закон, гласуван половин час преди това - E-Burgas.com
photo_verybig_1194064 Грандиозен скандал и гаф сътвориха управляващите в Парламента. Отмениха закон, който гласуваха половин час по-рано. "Това е невиждано, това е повече от куриоз, това е противоконституционно"-коментира поведението на колегите си от ГЕРБ Атанас Зафиров." И допълни,че не само това е странното и противозаконното. Но и самите управляващи са бламирали министъра си Ивайло Калфин. Става дума за гласуване на максималния осигурителен доход.

През всички комисии  беше прието максималният осигурителен доход да се увеличи от 2400 на 2600 лева. Днес изненадващо Делян Добрев предложи редакционна поправка, спрямо която прагът остава 2400 лева.

Първоначално предложението бе прието със 108 гласа "за", 42 "против" и 30 въздържали се, с подкрепата на ДПС.

След това гласуване, депутатите излязоха в почивка половин час. И веднага след това председателят на Народното събрание Цачева обяви, че са  направили грешка. И прегласуваха закона наново. Максималният осигурителен доход стана е 2600 лева.

"Такъв прецедент никога не е имало в България, това е повече от гаф!"-каза още депутатът от БСП Атанас Зафиров. Парламентарната група на левицата ще сезира Конситуционния съд.

Коментари

Още от последните новини