Футболният Нефтохимик спечели проект в подкрепа на деца в неравностойно положение

Футболният Нефтохимик спечели проект в подкрепа на деца в неравностойно положение - E-Burgas.com

Сдружение „ФУТБОЛЕН КЛУБ "НЕФТОХИМИК БУРГАС 1962“ беше одобрено да изпълнява проект по процедура BG05M9OP001-2.009 „Открий ме“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Това разкри изпълнителният директор на клуба Николай Тодорв на специална пресконференция по проекта днес, на която бяха разяснени подробности.

Договорът с Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, с номер BG05M9OP001-2.009-0052-C01, е подписан на 31 май 2018 г. и стартира на 01 август 2018 г.

Целта на проекта е да допринесе за превенция на институционализирането, за насърчаване на социалното включване на деца и младежи в неравностойно положение, включително такива с увреждания и в риск, настанени в резидентни услуги, чрез реализиране на мерки в посока формиране на умения за самостоятелност, учене и работа и подкрепа на личностното развитие.

Ще бъде осигурена подкрепа на личностното развитие и социалното включване на деца и младежи, настанени в резидентни услуги, с основен фокус върху развиване на техните таланти и насърчаване на взаимопомощта и самостоятелността. Ще бъдат създадени условия за подпомагане на участниците от целевата група за повишаване качеството на техния живот, чрез помощ за подобряване на спортната, двигателната и здравната култура. Дейностите по проекта ще засилят мотивацията на децата за участие в обществения живот, като ги възпитат в дух на толерантност и взаимопомощ. Ще бъдат създадени условия за успешна социализация на децата и младежите от целевата група, за преодоляване на негативните обществени нагласи и противообществени прояви.

Реализиране на проекта ще допринесе за справяне с проблемите при интегрирането на представители на резидентните услуги, ще повиши ефективността на усилията за повишаване на шансовете за успешна професионална, социална и личностна реализация.

Ще се осигури инвестиция за осигуряване на спортни пособия за провеждане на тренировки по футбол и фитнес тренировки. Ще бъдат изнесени лекции на тема спорт, спортна и здравна култура.

В рамките на проекта ще бъде разработена и програма за групова работа с децата и младежите от целевата група, насочена към подкрепа за личностното им развитие и социалното включване.

Общата стойност на проекта е 149 691,30 лв. (от които 127 237,60 лв. европейско и  22 453,70 лв. национално съфинансиране).

Срокът за изпълнение на проекта е 17 месеца и се очаква успешното му приключване на 01.01.2020 година.

Коментари

Още от последните новини