Фрапиращи цени на медицинските услуги по морето – превързват те за 500 лева

Фрапиращи цени на медицинските услуги по морето – превързват те за 500 лева - E-Burgas.com

Таксиметровите шофьори не им отсъпвали по кожодерство, Туристическата камера настоява за отнемане на лицензи

За фарпиращи цени на медицинските услуги, алармират от Бургаската регионална туристичекса камара. Елементарна превръзка струвала между 300 и 500 лева в някои центрове, твърди председателят на камарата Иван Иванов, цитиран от „24 часа“. Същото се отнасяло и за таксиметровите услуги.

„Ако туристът нямал достатъчно средства в себе си, бил посещаван от гардове в бели престилки, които да съберат остатъка. Конкретни сигнали не сме получили, хотелиерите се опасяват, че това ще е много лоша реклама“, уточнява Иванов. За да избегнат такива изненади, се налагало управителите да придружават лично нуждаещия се турист до съответния медицински център.

От камарата настояват за предел в цените на медицинските и таксиметровите услуги. При вторите дори, трябвало да се стигне до отнемане на лиценз за таксиметрова дейност.

Хотелите и комплексите по Южното Черноморие са посрещнали близо 66 хил. туристи повече през август т.г. в сравнение със същия период на 2015.

През най-отпускарския месец у нас са пристигнали 94 243 руснаци, почти с 26 хил. повече от м.г. Летовниците от Русия запазват позицията си на най-многобройна група. Браншът обаче е доволен най-вече от масовото завръщане на немските туристи. Те са втората по численост група - близо 51 200 летовници, с 13 500 повече от сезон 2015.
 

Коментари

Още от последните новини