Фотооко: Контейнери в "Синя зона", автомобили по троторите, а боклукът на пътя

Фотооко: Контейнери в

Кофи за смет "паркират" в "Синя зона", шофьори остават автомобилите си на тротоара, а боклукът се пилее по пътя. Описаната картинка може да видите на живо на ул. "Елин Пелин" в бургаския комплекс "Възраждане"... или на стената на кмета Димитър Николов във Фейсбук. 

Там е постъпило оплакване от Петър Йорданов‎, който живее наблизо и твърди, че всеки ден става свидетел на подобна гледка, а институциите не обръщат внимание на жалбите подадени от него и неговите съседи. Бургазлията настоява да бъдат взети мерки от сезираните органи, в чиито ресор попадат проблемите.

Публикуваме пълния текст от олакването на Петър Йорданов, както и снимката, направена от него:

"Тук , видно от снимката, имаме „Синя зона“, казани за смет върху нея, боклук върху тротоара и автомобил в „Синя зона“ паркирал върху тротоара. И това е така почити всеки ден. В същото време не може да не споменем ,че тротоара е много трудно проходим за детски колички и велосипедисти (говоря от собствен опит), а пътното платно осеяно с дупки, правещи преминаването дори с автомобил в истинско предизвикателство. За ситуацията със „Синя зона“ сме уведомили г-н Рунчев с жалба 1184/26.07.16, който не намира нищо обезпокоително, дори във факта, че в Общинското предприятие явно работят невидими служители.

Ще попитате как така невидими – ами много просто никой не ги е виждал нито тях, нито контрола който се очаква да осъществяват. Нашето несъгласие с меко казано незадоволителното състояние на улицата, тротоара и зоната около казаните за смет, сме изразили в колективна жалба с номер 94-01-24859/26.07.16.

Втори месец с нетърпение очакваме отговора на г-н Димитър Бакалов, Жечо Петров и Павлин Михов в чийто ресор попадат въпросните проблеми. Ще почакаме още и ако резултата е неудовлетворителен ще го оповестим по подходящия начин в средствата за масова информация. Разбира се ако намерим решение на проблема, към което се стремим, също ще го оповестим.

В заключение г-н Николов – аз и моите съседи, считаме ,че жизнената среда която ни осигурява Община Бургас на живущите на ул. "Елин Пелин" е лоша и не отговаря нито на имиджа към който Бургас се стреми, нито на данъците и таксите които плащаме на Община Бургас. Наистина очакваме това да се промени...."

Коментари

Още от последните новини