Фондация иска да бори "войнстващия атеизъм" в Бургас с нов параклис

Фондация иска да бори

Предложение за изграждане на нов параклис в Бургас бе внесено в Общински съвет. Негов автор е Фондация "С молитва за децата", които се обръщат към местния парламент с молба параклиса да бъде изграден вместо жилищната сграда, планирана на ъгъла улиците "Македония" и "Христо Ботев". 

Решението за изграждането на жилищната сграда е гласувано на 27 май тази година от Общински съвет - Бургас, който е дал разрешение за това на фирма "ЕМДИ Бургас". Предвижда се в празното пространство между двете улици да се вдигне 4-5 етажна сграда. 

От фондацията смятат, че строежът се намира твърде близо до най-голямата детска градина в Бургас "Раковина". Бъдещата сграда също така щяла да съкрати до минимум жизненото пространство и ще утежни допълнително проблема с достъпа до жилищните блокове и намирането на места за паркиране. 

От "С молитва за децата" предлагат инвеститорът да бъде обезщетен с друго равностойно място за строеж. На мястото пък да бъде изграден параклис на Свети Стилиян - закрилник на децата и застъпник на бездетните двойки, които в България са над 200 000. В момента в област Бургас такъв параклис липсва.

"Нека Бургас даде пример за укрепване на вярата и издигане на духовността, във времената, когато войнстващият атеизъм подкопава устоите на нашето общество." обръщат се от фондацията към Общински съвет. 

Коментари

Още от последните новини