Фирма, близка до властта в Бургас пак е на път да прилапа мащабен проект

Фирма, близка до властта в Бургас пак е на път да прилапа мащабен проект - E-Burgas.com

meden_rudnik_terminal

''Мидия'' пак май ще налапа огромен строителен обект в Бургас. Този път става дума за изграждането на автогара в ''Меден рудник''. Нищо чудно фирмата, близка до местната власт пак да грабне милиони европари за строителството на терминала.

Фирмата е получила най-много точки за техническото си предложение от комисията – 25, а едновременно с това предлага и ниска цена – 2 064 808 без ДДС.

Строителната фирма ''Мидия'' е окупирала капиталовата програма на общината. Тя изгражда спортната зала в математическата и Френската гимназии, ремонта на площад'' Тройката'' и подземната улица, кулата на пристанището. Хора от строителния бранш коментират, че навсякъде е пуснала пипала ''Мидия'' и сега се оказва, че е сред любимите фирми на кмета Димитър Николов. Мащабните обществени поръчки са поверени на нея.

В началото шест компании подадоха документи за участие в обществената поръчка, чиято прогнозна стойност е 2,19 млн. лв. В надпреварата се включиха „Трейс Бургас“ ЕАД, „Мидия“ АД, „Андезит“ ООД, „Понстройинженеринг“ АД, „Щрабаг“ АД и „Викторио“ ЕООД.

Всички кандидати са също са близки до местната власт и те се облажват с обществени поръчки в общината.

Спирката в „Меден рудник” е важна част от обновяването на градския транспорт. От тук ще тръгват автобусите от бързата автобусна линия, която се очаква да обикаля Бургас за не повече от 25 минути. За това време ще се стига от най-големия бургаски комплекс до моловете в „Славейков” и „Изгрев”. Вече започна и изграждането на централната автобусна спирка до БСУ, която също е част от бързата линия.

Стойността на поръчката е 2 199 534 лева без ДДС, а максималният срок за изпълнение е 10 месеца.

Коментари

Още от последните новини