Фейсбукърът Милен искал да направи страница за по-добър живот на българите, съдът се смили над него (Видео)

Фейсбукърът Милен искал да направи страница за по-добър живот на българите, съдът се смили над него (Видео) - E-Burgas.com

„Съжалявам за постъпката си, изкуших се, искам да докажа на обществото, че тези неща не са пристойни за мен”, заяви той пред съдията

Обвиняемият Милен Стойчев, който под фалшив женски профил ограби няколко човека, сподели днес пред съда, че постъпката му била с друго първоначално намерение.

Припомняме, че 38-годишният мъж в продължение на половин година под профила на „Мария Василева” във фейсбук заблудил няколко човека, че се намира в Гърция, където живее и работи майка й и желае да се прибере у нас, но няма достатъчно пари за билет, като телефонът й също бил повреден. Под този мотив потърпевшите му превеждали пари по две сметки, с което им причинил имотна вреда в общ размер на 1 282 лв.

Първоначално Милен бе в ареста, където прекара последните 2 месеца и половина, но днес мярката му за неотклонение бе заменена с по-лека. Той е приведен под домашен арест, в жилището, от което е извършвал измамите.

Стойчев пристигна днес в съда в модерни дрехи, но предпочете да скрие с черна тениска лицето си. Застанал на катедрата пред съдията младият мъж сподели, че първоначално имал благородна идея в мрежата, но след това се изкушил. Той искал да направи страница във фейсбук, която да популяризира по-добър живот за българите в чужбина. Женският профил бил просто стратегия, за да може да привлече повече хора. Тук обаче дошло и изкушението, за което той самият призна днес. Хората започнали сами да му предлагат финансова подкрепа, която той не отказвал. Използвал две дебитни карти за целта.

„Искрено съжалявам, изкуших се просто. Искам да докажа на обществото, че тази постъпка не е пристойна за мен”, сподели Милен.

Прокуратурата пожела той да продължи да бъде с най-тежката мярка за неотклонение, но съдът прецени, че лицето е с чисто съдебно минало, не е извършвал физическо насилие към хората, които е мамил и не съществува реална опасност да се укрие или да извърши ново престъпление.

Видео
Коментари

Още от последните новини