Фейсбук раздава 10 млн. долара на админи на групи в социалната мрежа

Фейсбук раздава 10 млн. долара на админи на групи в социалната мрежа - E-Burgas.com

Фейсбук обяви стипендии за "общностни лидери" в размер на 10 млн. долара. Те ще бъдат разпределени на повече от сто души, които успешно изграждат групи в социалната мрежа. Програмата е част от стратегията на мрежата да стимулира "значимото" общуване.

Петима души, доказали умения в създаването на фейсбук групи, ще получат до 1 млн. долара финансиране за проект, пише "Дневник", цитирайки агенция "Ройтерс". Други 100 ще получат до 50 000 долара всеки.

"Търсим общности, които имат значение за членовете си, инициативи с благотворно влияние и общности, които имат както онлайн, така и офлайн компоненти", уточни Дженифър Дълски, която отговаря за общностите във "Фейсбук".

Миналата година създателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг обяви, че новата мисия на компанията му е "да сближи света" и да върне качественото общуване между потребителите.

Само за 14 години социалната мрежа на Зукърбърг се превърна в основен способ за общуване на 2 млрд. души по света. Някога хвалена като светило на демокрацията заради свободата на общуване и организация, която предлагаше, в последните години тя е обект на тежки критики заради пропагандата и манипулациите, които заливат потребителите ѝ.

В отговор "Фейсбук" обяви нови политики - да дава приоритет на авторитетни медии с високо качество и да показва повече съдържание от приятелите и семейството, отколкото от публични страници.

 

Коментари

Още от последните новини