Фалшив лекар работи в бургаска болница

Фалшив лекар работи в бургаска болница - E-Burgas.com
daacef0cedb3cf195c5aeefb23bcc6e1_600x460 Лекар с фалшива диплома се представя за кардиолог в бургаската болница"Бургасмед"/бившата"Черноморска"/.  Мнимият доктор се казва Иван Вуцов и се представя за специалист по кардиология. Той е  подсъдим, има дело в Районния съд в София заради фалшивата си диплома. Преди дни служителка в „Бургасмед“, която отговоря на телефона за връзки, посочен на сайта на лечебното заведение, потвърди, че доктор Иван Вуцов работи от около месец в болницата в отделението по кардиология със сектор „инвазивна кардиология“, но отказала свързване с него.
На 18 септември проф. Пламен Кенаров - главен секретар на Министерството на здравеопазването,  заяви че министерството ще поиска от БЛС да отнеме правата на доктор Вуцов. Само да припомним, че Регионалната здравна инспекция отказва да приложи закона и да заличи доктор Вуцов от регистрите си и той продължава да има частна практика като кардиолог. Отказва да се произнесе по случая „Вуцов“ и районната колегия на БЛС в Стара Загора.
Ето какво е становището на ръководството на "Бургасмед", след като тази новина гръмна в медийното пространство.
"Твърдението, че д-р Иван Вуцов работи в отделението по кардиология на МБАЛ "Бургасмед" категорично не отговаря на истината. Д-р Вуцов е назначен на трудов договор и работи като специалист по вътрешни болести в спешното приемно отделение на МБАЛ "Бургасмед", както и в медицински център „Бургасмед", а не като кардиолог", поясняват от лечебното заведение. И добавят „Д-р Вуцов е назначен въз основа на признатата си специализация по вътрешни болести, а не по кардиология, на 1 октомври тази година. Доколко съм информиран се води производство във връзка с оспорването на специалността му по кардиология, но все още няма присъда по делото, нито отнети лекарски права. Ако правата му на лекар бъдат отнети ние ще го освободим, тъй като той няма да бъде правоспособен. Дотогава нямаме основание да оспорваме правата му на медик и специалист по вътрешни болести. Още веднъж уточнявам, че той работи на територията на лечебното заведение, но като специалист с официално призната специализация по вътрешни болести, която нямам информация да е оспорвана от компетентните органи", коментира д-р Динчо Генев, управител на МБАЛ "Бургасмед", пише още в становището си болницата. Копирано от standartnews.com
Коментари

Още от последните новини