Европейски потребителски център съветва потребителите в Бургас

Европейски потребителски център съветва потребителите в Бургас - E-Burgas.com

Европейски потребителски център България, който e към Комисията за защита на потребителите, ще отвори еднодневен информационен щанд в Бургас на открито. Това ще стане в петък, 13 юли, в Морската градина. Събитието ще бъде открито от Константин Арабаджиев, член на Комисията за защита на потребителите (КЗП). В мероприятието ще се включат експерти от Европейски потребителски център, както и от регионалната дирекция на КЗП в Бургас.

Инициативата е част от информационната кампания „Вашите права“, която ЕПЦ България провежда през юли и август в различни точки по българското Черноморие, както и на летищата и автогарите във Варна и Бургас.

Тази година наши партньори са колегите от Центъра за развитие на човешките ресурси, които ще представят възможностите за мобилност по най-голямата европейска образователна Програма „Еразъм+“, както и съпътстващите дейности - Европас, Еврогайдънс, eTwinning и Евродеск.

Целта на кампанията е да информираме хората за техните права, когато пътуват, пазаруват или се обучават в рамките на Европейския съюз. Подготвили сме много полезна информация и съвети за това какво трябва да направят, ако самолетът им закъснее или багажът им бъде загубен при полет, както и как да реагират, ако имат проблеми с онлайн покупките си от европейски сайтове.

 

Коментари

Още от последните новини