Евгений Мосинов: Общината се превърна в Агенция за недвижими имоти

Евгений Мосинов: Общината се превърна в Агенция за недвижими имоти - E-Burgas.com

Това сподели на среща с медиите общинският съветник Евгений Мосинов. Той е възмутен от факта, че на всяко заседание на местния парламент общината продава свои имоти и парцели.

„Ако върви така, в края на мандата на Димитър Николов  ще сме продали 200 жилища и 30-40 парцела общинска собственост. Превръщаме се в Агенция за недвижими имоти.”, каза Евгений Мосинов.

Според него вместо да се разреши големия проблем с паркирането и да се помисли за изграждане на паркинги, администрацията продава парцели. „Веднага след това започва строеж, след това идва ред на бунтовете-от една страна живеещите в блоковете, които няма къде да паркират и тревните площи стават строителна площадка, от друга страна инвеститорите, които вече са си купили земята от общината”, допълни Мосинов.

Той смята много скоро да входира докладна записка, в която да предложи, преди всяка продажба на парцел, да се помисли и да се осигури паркоместа.

„Общината има нужда от пари, затова продава”, категоричен е Мосинов. И посочи като поредния парадокс в общината –паркингът пред бившия магазин „Пикадили”, който в момента от място за паркиране става поредната кооперация.

 

Коментари

Още от последните новини