Ето оръжията, конфискувани от бандата на Очите (СНИМКИ)

Ето оръжията, конфискувани от бандата на Очите (СНИМКИ) - E-Burgas.com

Пресцентърът на МВР разпространи снимки и видеозапис с иззетото от бандата на Димитър Желязков - Митьо Очите по време не спецкацията на ГДБОП и прокуратурата в Бургаско вчера. Конфискувани са множество оръжия, боеприпаси, бронежилетки, наркотици и пари.

Както вече стана известно, 19 души бяха задържани при акцията, за която бе съобщено, че е неутрализирала организирана престъпна група, занимавала се с изнудвания, палежи, телесни повреди и други престъпления. Самият Митьо Очите беше обявен за издирване, след като е напуснал страната.

Изяснен е основният механизъм на действие на членовете и ръководителя на групата - те са установявали търговски дружества, развиващи успешен бизнес на територията на Южното Черноморие и по-концентрирано на територията на курортен комплекс Слънчев бряг, от които искали "такса спокойствие". Онези, които отказвали да плащат, са били мотивирани чрез палежи на автомобили, нанасяне на телесни повреди и други начини, уточниха днес от МВР.

Целта на операцията под наблюдението на Специализираната прокуратура е доказване на цялата престъпна дейност, за да може този сегмент да бъде неутрализиран по траен начин.

Прокуратурата е предприела всички необходими мерки по линия на международното правно сътрудничество да бъде установен и изправен пред българското правосъдие ръководителят на групата, за когото е било ясно, че към момента на реализиране на операцията се намира извън територията на страната, заявиха още от вътрешното ведомство.

Междувременно стана ясно, че на деветима от задържаните са повдигнати обвинения. Предстои прокуратурата да внесе искане на петима от тях да бъдат наложени постоянни мерки "задържане под стража".

В същото време премиерът Бойко Борисов заяви по адрес на Митьо Очите: "Ще го хванат!".

Източник: dir.bg

Галерия
Коментари

Още от последните новини