Ето коя дама грабна първото място в традиционното женско рали в Бургас

Ето коя дама грабна първото място в традиционното женско рали в Бургас - E-Burgas.com

34 дами взеха участие на традиционното за града 22-ро Рали за жени, което от 2012г. носи името на неговата основателка м.с. по автомобилизъм „ЕЛЕНА АПОСТОЛОВА”!
По случай празника на жената и тази година съревнованието се проведе на 10-ти март - събота, на паркинга на „МЕТРО” Бургас, благодарение на Община Бургас, СБА Бургас и Автомобилен спортен клуб „Елена Тийм” – фамилия Апостолови. 
Участничките в Ралито бяха приветствани лично от кмета на града Димитър Николов, придружен от зам. кмета д-р Лорис Мануелян и Веселина Деведжиева - началник дирекция "Спорт". 
И тази година организаторите на състезанието подготвиха за дамите по-високо скоростно трасе. Участничките бяха разпределени в 4-ри класа, съревновавайки се 2 манша по едно и също трасе, където се зачете най-доброто време в съответните класове. След това всички участнички премериха сили в Паралелния слалом за Купата на СУАБ Бургас, като се изправиха една срещу друга, докато остане най-бързата от тях. Победителката бе лично наградена от председателя на СУАБ – Бургас Васил Михалев.
За доброто настроение допринесоха и каратистите на СКК“Киокушин Спирит“ с треньор двукратната дветовна шампионка на ката – сенсей Гергана Апостолова и момичетата от Спортен център „АЯКС„ които демонстрираха един от най-атрктивните аеробни спортове – Канго Джъмпс. 

Публиката от своя страна имаше възможност също да си тръгне с награди от томбола, разиграна веднага след награждаването.

ГЕНЕРАЛНО КЛАСИРАНЕ:
1-во място – Пламена Раева 
2-ро място – Жасмина Георгиева 
3-то място – Екатерина Хаджиатанасова 
4-то място – Саня Върбанова 
5-то място – Таня Стоева
6-то място – Василена Бояджиева 

ПОБЕДИТЕЛ ПАРАЛЕЛЕН СЛАЛОМ:
Жасмина Георгиева

КЛАС НАД 1600 куб.см
1-во място – Саня Върбанова

КЛАС ДО 1600 куб.см
1-во място – Пламена Раева

КЛАС ДО 1400 куб.см
1-во място – Райна Иванова

КЛАС ДО 1200 куб.см
1-во място – Жасмина Георгиева

СПЕЦИАЛНИ НАГРАДИ:
НАЙ-АТРАКТИВНА УЧАСТНИЧКА : Саня Върбанова
НАЙ-МАЛКА СЪСТЕЗАТЕЛКА: Зорница Костова
НАЙ-ПРЕЦИЗНА СЪСТЕЗАТЕЛКА: Василена Бояджиева

Коментари

Още от последните новини