Ето кой стана първи на международния турнир по шахмат „Мемориал Кесаровски-Станчев“

Ето кой стана първи на международния турнир по шахмат „Мемориал Кесаровски-Станчев“  - E-Burgas.com

Радослав Димитров от Велико Търново е победител в 17-тото издание на международния турнир по шахмат „Мемориал Кесаровски-Станчев“

На 15 септември 2018 г. приключи 17-тото поредно издание на международния турнир по шахмат „Мемориал Кесаровски-Станчев“. Близо 150 шахматисти от над 20 държави, в това число 23-ма гросмайстори, международни майстори и ФИДЕ майстори, премериха сили в 10-дневния турнир, който се проведе в хотел „Континентал“, Слънчев бряг. Победителите в турнира са, както следва:

-В турнир А (състезатели с рейтинг над 2000) победител е гросмайстор Радослав Димитров от Велико Търново.

-В турнир B (състезатели с рейтинг до 2000) победител е Игор Иванов от Русия.

-В турнир С (състезатели над 60 години) победител е гросмайстор Крум Георгиев.

-В групата състезатели с рейтинг до 2250 победител стана Деян Димитров от Шабла.

Награденият фонд, осигурен от организаторите, е 20 000 лв. „За 17 години „Мемориал Кесаровски-Станчев“ се наложи като турнирът, който събира на едно място майстори и любители на шаха от цяла Европа. Изключително щастливи сме, че с организацията на този турнир помагаме за популяризирането на шахмата в България.“, заяви Янко Кесаровски, съорганизатор на турнира.

Турнирът се организира от 2001 година до момента от Янко Кесаровски и Здравко Станчев и е учреден в памет на техните бащи, изявени български шахматисти. През годините състезанието се утвърждава като най-силно застъпения международен турнир по шахмат в България.

Коментари

Още от последните новини