Ето как ще откажат децата в Бургас от пиците и дюнерите (снимки)

Ето как ще откажат децата в Бургас от пиците и дюнерите (снимки)  - E-Burgas.com

Много родители вече поръчват храна за вкъщи от училищната столова

С топъл здравословен обяд бургаските деца постепенно ще трябва да се откажат от пиците и дюнерите в училищата. Този процес обаче най-вероятно ще отнеме дълго време, тъй като самите деца са научени на грешни модели на хранене от своите семейства, призна днес зам. кметът по образование Йорданка Ананиева.

От общината днес поканиха журналисти на един ученически обяд на децата в ОУ "Братя Миладинови", където нагледно да се демонстрира какво ядат децата. Столовата на училището е напълно обновена и те могат срещу 3 лв. да получат здравословен топъл обяд и десерт. 

Йорданка Ананиева заяви, че мнозинството от родителите са много доволни от услугата и дори поръчват храна за домовете си, когато нямат време да сготвят вечеря на децата. Вече има постъпили и няколко заявки за празнуване на рожден ден в училищния стол, който с новата си визия предразполага към едно хубаво детско парти. 

Всякои училище ще предлага седмично меню, така че родителите ще могат предварително да се запознават с това какво ще обядват децата ми. Ако в определен ден се падне храна, която детето не обича, то обядът ще може да бъде заменен със втори избор. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини